Bijeenkomsten binnenkort

Bijeenkomsten afgerond

Tweede Overstaptafel

15-06-2017 - VO-MBO

Eerste Overstaptafel

18-04-2017 - VO-MBO

Netwerk LOB

30-03-2017 - VO-MBO

LOB netwerkbijeenkomst 15 maart

15-03-2017 - VO-MBO

Netwerk LOB

17-11-2016 - VO-MBO

LOB bedrijvenbezoek jaarbeurs Utrecht

Op donderdag 13 april hebben decanen de Jaarbeurs in Utrecht bezocht. Wij werden ontvangen door Ruwan, hij is vanuit de Jaarbeurs betrokken bij de samenwerking met JINC. Samen met Franka, financieel directeur, vertelt hij ons meer over de Jaarbeurs en haar geschiedenis. De Jaarbeurs is een erkend leerbedrijf en zet zich op verschillende wijzen in voor leerlingen.
We starten de rondleiding in de foyer van het Beatrix Theater waar we de duty manager ontmoeten. Hij is verantwoordelijk voor het aansturen van de hospitality en de catering en vertelt ons meer over de verschillende functies. Wat opvalt is dat ze veel met praktijkgerichte mensen werken.

Vervolgens lopen we naar de Hallen en beginnen we in de controller kamer. Hier houden beveiligers in de gaten wie er binnenkomt en wat er allemaal gebeurd. Als er een beurs opgebouwd wordt, moeten er soms wel honderd vrachtwagens aanrijden op verschillende tijdstippen. De beveleigers houden het verloop van de bereikbaarheid in de gaten en zijn betrokken bij de veiligheid rondom op- en afbouw. Het gaat hierbij niet alleen om persoonsbeveiliging, maar ook om het beveiligen van goederen.

We lopen door naar het magazijn waar we zien hoe het eten en drinken, dat in de keuken wordt bereidt, per evenement op rolcontainers wordt klaargezet. Ruwan vertelt ons meer over de verschillende functies die in het magazijn voorkomen. Hij gaat ook in op de de taken van de hostess(ess) bij de ingang van de Hallen. Zij leren hoe ze mensen welkom heten en hen een gastvrij gevoeld biedt. We zien dit in de praktijk als we het evenement bezoeken dat in de Hallen is georganiseerd.

We sluiten in klein comité de rondleiding af en praten door over de ervaringen. Wij willen de Jaarbeurs Utrecht hartelijk danken voor deze interessante en diverse middag!