Bijeenkomsten binnenkort

Bijeenkomsten afgerond

Tweede Overstaptafel

15-06-2017 - VO-MBO

Eerste Overstaptafel

18-04-2017 - VO-MBO

Netwerk LOB

30-03-2017 - VO-MBO

LOB netwerkbijeenkomst 15 maart

15-03-2017 - VO-MBO

Netwerk LOB

17-11-2016 - VO-MBO

Netwerk LOB

Tijdens de LOB netwerkbijeenkomst van 17 november heeft de Overstapcoach de inzet en resultaten van afgelopen overstapjaar toegelicht. In vergelijking met de pilot in overstapjaar 2015 zijn er:

  • Meer leerlingen aangemeld vanuit meer VO-scholen.
  • Meer aanmeldingen vanuit de regio.
  • Meer bekendheid bij de scholen.
  • Betere samenwerking tussen alle partijen.
  • Voor alle jongeren een uitstroommogelijkheid.

Vervolgens heeft Helen Heemskerk van de plaatsingscommissie Entree kort de werkwijze van het Loket Entree toegelicht. Hier vind je de presentatie.

Voor het laatste gedeelte van het programma hebben wij de decanen gevraagd om het Vernieuwd VMBO-profiel te presenteren en de relatie te leggen met het LOB-beleid van de school. Linda Kruythoff laat de website zien, die zij voor het Amadeus Lyceum heeft ingericht. Hierna presenteert Sandra van Luijk het plan voor de profieldelen en keuzedelen bij het Globe College. Uiteraard kan dit plan in de loop der tijd bijgesteld worden. Het Broeckland College lijkt erg op het Globe, maar heeft twee profielen erbij ('bouwen, wonen en interieur' en 'groen'). Zij gaan samenwerken met het ROC Midden Nederland, waarbij workshops gegeven worden, leerlingen op bezoek kunnen bij Mbo-opleidingen en hun expertise ingezet wordt. Vervolgens presenteert Marloes Frishert het huidige aanbod van het Kromme Rijn College. Tot slot geven de decanen van de Rientjes MAVO en de Passie geven aan dat er geen verandering plaatsvindt. Beide scholen willen de leerlingen wel meer praktijkervaring laten opdoen.